Деактивиране на запазването на историята на браузъра

Деактивира запазването на историята на браузъра в Google Chrome и не позволява на потребителите да променят тази настройка.

Ако тя е активирана, историята на сърфирането не се запазва и синхронизирането на раздели се деактивира.

В случай че настройката е деактивирана или не е зададена, историята на сърфирането се запазва.

Supported on: Microsoft Windows XP SP2 или по-нова версия
Registry HiveHKEY_LOCAL_MACHINE or HKEY_CURRENT_USER
Registry PathSoftware\Policies\Google\Chrome
Value NameSavingBrowserHistoryDisabled
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value1
Disabled Value0

chrome.admx

Administrative Templates (Computers)

Administrative Templates (Users)