Wyłącz zapisywanie historii przeglądarki

Wyłącza zapisywanie historii przeglądarki Google Chrome i blokuje możliwość zmiany tego ustawienia przez użytkowników.

Po włączeniu ustawienia historia przeglądania nie jest zapisywana. To ustawienie wyłącza również synchronizowanie kart.

Jeśli ustawienie jest wyłączone lub nieskonfigurowane, historia przeglądania jest zapisywana.

Obsługiwane na: Microsoft Windows XP z dodatkiem SP2 lub nowszy
Registry HiveHKEY_LOCAL_MACHINE or HKEY_CURRENT_USER
Registry PathSoftware\Policies\Google\Chrome
Value NameSavingBrowserHistoryDisabled
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value1
Disabled Value0

chrome.admx

Szablony administracyjne (Komputery)

Szablony administracyjne (Użytkownicy)