Wyłącz synchronizację danych z Google

Wyłącza synchronizację danych w Google Chrome korzystającą z usług synchronizacji udostępnianych przez Google i uniemożliwia użytkownikom zmianę tego ustawienia. W przypadku włączenia tego ustawienia użytkownicy nie mogą go zmieniać ani zastępować w Google Chrome. Jeśli ta zasada nie zostanie skonfigurowana, użytkownik będzie mógł wybrać, czy chce korzystać z Google Sync.

Obsługiwane na: Microsoft Windows XP z dodatkiem SP2 lub nowszy
Registry HiveHKEY_LOCAL_MACHINE or HKEY_CURRENT_USER
Registry PathSoftware\Policies\Google\Chrome
Value NameSyncDisabled
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value1
Disabled Value0

chrome.admx

Szablony administracyjne (Komputery)

Szablony administracyjne (Użytkownicy)