Zapobiegaj usuwaniu witryn sieci Web odwiedzonych przez użytkownika

To ustawienie zasad uniemożliwia użytkownikowi usuwanie historii jego odwiedzin w witrynach sieci Web. Ta funkcja jest dostępna w oknie dialogowym Usuwanie historii przeglądania.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie włączone, witryny sieci Web odwiedzone przez użytkownika będą zachowywane mimo kliknięcia przycisku Usuń.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie wyłączone, witryny sieci Web odwiedzone przez użytkownika będą usuwane po kliknięciu przycisku Usuń.

Jeśli to ustawienie zasad pozostanie nieskonfigurowane, użytkownik będzie mógł zdecydować, czy po kliknięciu przycisku Usuń odwiedzone witryny sieci Web mają być usuwane czy zachowywane.

To ustawienie zasad jest domyślnie włączone, jeśli jest włączone ustawienie zasad „Zapobiegaj dostępowi do okna dialogowego Usuwanie historii przeglądania".

Obsługiwane na: Co najmniej program Internet Explorer 8.0
Registry HiveHKEY_LOCAL_MACHINE or HKEY_CURRENT_USER
Registry PathSoftware\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Privacy
Value NameCleanHistory
Value TypeREG_DWORD
Enabled Value0
Disabled Value1

inetres.admx

Szablony administracyjne (Komputery)

Szablony administracyjne (Użytkownicy)